contactlenzen
blog

Oogzorg

Het goed verzorgen van je ogen (oogzorg) is belangrijk om je ogen in topconditie te houden en de kans om een oog- of ooglidontsteking te krijgen zo klein mogelijk te houden. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende goede oogzorgproducten online te bestellen om je ogen goed te verzorgen en de juiste oogzorg te bieden. Denk maar eens aan oogdruppels om het oogoppervlak goed vochtig te houden of aan reinigingsdoekjes om de oogleden goed te reinigen. Maar ook het gebruik van een warm oogmasker kan helpen om de kliertjes van de ogen goed te activeren met name is dit belangrijk voor diegene die last hebben van droge ogen.

Personen die een ontsteking aan de oogleden of het bindvlies van de ogen hebben gehad kunnen beamen dat dit geen pretje is. In vele gevallen is dit dan ook een gevolg van een slechte hygiëne. Ook het niet op tijd vervangen van contactlenzen kan uiteindelijk vervelende gevolgen geven en een ontsteking ligt dan ook op de loer. Er zijn genoeg dragers van contactlenzen die het allemaal niet zo nauw nemen en maandlenzen niet om de maand vervangen zoals dit gebruikelijk is maar hier zomaar een halfjaar mee rond blijven lopen.

Contactlenzen dragen

Het is niet zomaar dat bepaalde contactlenzen daglenzen of maandlenzen zijn. Het materiaal is namelijk zo gemaakt dat het veilig dragen van deze lenzen alleen geldt als je je aan de opgegeven draagperiode houdt. Dus daglenzen vervang je elke dag voor een nieuw paar en maandlenzen vervang je dus elke maand voor een nieuw paar. Draag je contactlenzen echter toch voor een langere periode als waar ze voor gemaakt zijn, dan laten ze ten eerste nog te weinig zuurstof door wat o zo belangrijk is voor het oog en ten tweede wordt de kans op het krijgen van een ontsteking steeds groter.

Ook is het belangrijk mocht je zachte lenzen willen kopen zoals daglenzen, weeklenzen of maandlenzen dat deze lenzen wel van enige kwaliteit zijn. Je kunt maar beter iets meer betalen voor  zachte lenzen en kiezen voor de bekende merken als dat je kiest voor een goedkope lens van slechte kwaliteit. Maar eigenlijk is het aanschaffen van goede lenzen van een bekend merk niet eens duur meer, tenminste als je dit online doet zoals bijvoorbeeld in de webshop van Contactlenzen.net de online aanbieder voor Nederland en België van alle soorten merk lenzen van betere kwaliteit.

Je ziet dus eigenlijk dat het krijgen van een oogontsteking of ooglidontsteking in veel gevallen voorkomen kan worden door je aan de regels te houden en goede oogzorg toe te passen, echter ligt het natuurlijk niet altijd hieraan en kan je ook gewoon pech hebben.

Heb je last van een oogontsteking of ooglidontsteking dan is wel raadzaam om je huisarts te raadplegen.