blog

Haaruitval tips

Haaruitval, vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Voor de één komt het sneller dan voor de ander. Ook zijn er mensen die de dans weten te ontspringen. Heb jij ook last van haaruitval, wees dan gerust, naast dat ruim 40% van de mannen met dit probleem te maken krijgt, zijn er ook tal van tips zodat jij haaruitval tegen kunt gaan. Wist jij dat je namelijk per dag tot wel 75 haren verliest? Wanneer je meer verliest, dan zal dit leiden tot een stuk dunner een slapper/futloos haar. Bij mannen zien we vaak dat kaalheid optreedt achter op het hoofd of de welbekende inhammen. Wil jij weten wat je kunt doen tegen haaruitval? Lees dan snel verder.

Voldoende ijzer

IJzer zorgt voor steviger haar. Wanneer jij onvoldoende ijzer binnenkrijgt, dan kan dit leiden tot haarverlies. Net als voor onze huid, is het dus ook voor onze haren van belang dat jij de juiste vitamines binnenkrijgt. IJzer vind je in bijvoorbeeld vlees en vis. Ben je vegetarisch of Vega? Geen probleem! Er zijn ook tal van supplementen die zorgen dat je voldoende ijzer binnenkrijgt.

Extra vitamines        

Wanneer je last hebt van haaruitval of dit wil voorkomen, dan is het van belang dat jij voldoende vitamines binnenkrijgt. Vitamine B, C en zink zorgen ervoor dat je haar sterker wordt en dus minder snel uitvalt. Deze vitamines zitten in vlees, vis, brood, groente en fruit. Kortom, wanneer jij normaal eet, dan krijg je voldoende vitamines binnen.

Finasteride

Het kan voorkomen, dat alles wat je hebt geprobeerd niet helpt. Vooral bij vrouwen kan het verlies van te veel haar als enorm vervelend worden ervaren. Uiteraard ook niet zo heel vreemd. Bij een man ligt dit soms net ietwat anders. Je kunt er dan voor kiezen je dokter te vragen Finasteride voor te schrijven. Dit is een medicijn enkel op recept verkrijgbaar, dat haaruitval tegengaat en nieuwe haargroei extra stimuleert. Zo kun je dagelijks één tablet nemen en zul je merken dat je op lange termijn een stuk minder last hebt van haaruitval en nieuwe haargroei zal toenemen. Wel kan het bepaalde bijwerkingen hebben. Zorg er dus altijd voor dat je dit vooraf goed met je huisarts bespreekt.